אם כבר חג אז לחגוג בכזאת דירה​

הדיירים של הדירה הזאת השוכנת בלב תל אביב לא חוששים משימוש בצבעים משמחים. כך זה נראה מבפנים ואנחנו חייבים להודות שעושה חשק לאמץ את הלוק דיירים: משפחה בת 3 נפשותמקום: לב תל אביבשטח: 73 מ"ר בקומת הכניסה, 23 מ"ר בנוי בקומת הגג, וגג של עוד כ- 50 מ"רעיצוב פנים: קרן לסר הקומה האחרונה בבניין ישן בלב תל אביב עברה לאחרונה שיפוץ מקיף שכלל הרחבה של חדרון בגודל של 8 מ"ר בקומת הגג והפיכתו לסטודיו. ההרחבה כללה תכניות הגשה לעירייה, ותכנון מחדש של המדרגות (שבמקור היו לולייניות) כך שיהיו נוחות לשימוש ויעמדו בדרישות התקן מבחינת גודל ומיקום. בעלי הבית הם זוג צעיר עם ילד קטן, ובעלי הבנה בעיצוב וטעם מצוין. מראש הוגדר כי הבית יהיה בסגנון אקלקטי, כך שיוכל לאכלס ולהכיל את פריטי העיצוב המיוחדים שהם אוספים ממקומות שונים. בקומת הכניסה תוכננו שני חדרי שינה (חדר להורים וחדר ילדים גדול), חלל מרכזי שכולל שולחן אוכל גדול, מטבח פעיל שמיועד לבשלנים וסלון. בדירה פתרונות אחסון שונים שמאפשרים גמישות וסדר וחיוניים לחלל קטן, במיוחד כזה עם ילדים. הריהוט נקנה במקומות שונים או הובא מהבית הקודם, כאשר המדפים, המטבח, ארונות הקיר והמדרגות נעשו על פי תכנון פרטני ושרטוטים של המעצבת, בהתאם לתכולת האחסון ובקשות בעלי הבית. תוכננו הרבה מדפים פתוחים בקומפוזיציות שונות על מנת לתת ביטוי לפריטי העיצוב והחפצים הייחודיים שבני הזוג אוספים. המדפים חוזרים על עצמם בחדרים, בסלון, בחדר הרחצה ובסטודיו למעלה, שם הם יוצרים קומפוזיציה מתוכננת עם הארון הסגור במרכז, ויחד איתו מחלקים את החלל לאזור הסבה ואזור עבודה. המדרגות מוקמו במרכז החלל כאלמנט עיצובי, כולל ניצול מקסימלי לאחסון של החלל שמתחתיהן. מדובר במדרגות שכוללות שני מהלכים, כאשר המהלך התחתון תוכנן כארון מזווה שמשרת את המטבח, ויש בו יחידות נשלפות ומגירות עמוקות במיוחד. הפודסט בין שני המהלכים מאחסן מתחתיו את מכונת הכביסה והמייבש, ואילו המהלך העליון הוא ה"גג" של ארון הבגדים שממוקם בחדר השינה של ההורים. חדר הרחצה תוכנן כחלל מרווח יחסית עם שתי כניסות: מכיוון החלל המרכזי ומכיוון חדר השינה של ההורים. הפתרון מאפשר לסגור את אחת הדלתות ולקבל פרטיות מכיוון חדר השינה מחד (תחושה של יחידת הורים), מבלי להוסיף עוד חדר רחצה מאידך. לכל הבית נבחרה רצפת גרניט פורצלן בגוון בטון עם הדפסי פרחים עדינים מאוד בגווני אפור. לריצוף שני חדרי הרחצה (חדר רחצה נוסף תוכנן בקומת הגג) נבחרו אריחי בטון מצוירים משני דגמים שונים: בחדר הרחצה בקומת הכניסה אריחים עם עלי תכלת עדינים, שמתמזגים עם הריצוף של כל הקומה, ובקומת הגג באריחים תלת ממדיים בגווני שחור-לבן. חדר האמבטיה בקומת הכניסה שקט יותר, ומתאפיין בצבעוניות בהירה גם בבחירת הריהוט: ארון כיור באפור בהיר, עם כיור רחצה מונח וברז קיר; ואילו בקומת הגג משתלבים אריחי השחור לבן בארון צהוב נועז, גם כן עם כיור מונח וברז מהקיר. הצהוב העז חוזר ומופיע בכתמי צבע בחדר בקומת הגג, המשמש כסטודיו. הסטודיו וחדרי השינה חופו בפרקט בגוון אלון טבעי. על מנת להוסיף לתחושת הגודל בחלל יושמו בכל הבית, גם על גבי הריצוף, פנלים פולימריים בגוון של הקירות. הגג רוצף באריחי בטון ותוכננה בו אדנית היקפית בצורת האות "ר", בה מגדלים בני המשפחה ירקות ותבלינים. לקריאת הכתבה  בוואלה דיור  http://home.walla.co.il/item/3006518   ​

...
...

בלוג